VROUW magazine

Erica viel 105 kilo af: ‘In mijn hoofd ben ik nog fors!’

Drie jaar geleden woog Erica Doop (41) nog 180 kilo, maar dankzij een gastric bypass(maagomleiding, red.), een personal trainer en een doorzettingsvermogen waar je U tegen zegt, is ze inmiddels 105 kilo lichter. VROUW-collega Eline Doldersum sprak met haar voor VROUW Magazine.

“Als je mij nu zou vragen om op een plastic klapstoel te gaan zitten, zou ik je waarschijnlijk vierkant uitlachen. Gewoon omdat ik me nog steeds niet kan voorstellen dat ik daarop kán zitten. Mijn zelfbeeld is na drie jaar nog zo verknipt. In de spiegel zie ik een slanke vrouw, maar in mijn hoofd ben ik nog steeds de forse vrouw die ik altijd ben geweest.

Obesitas

Ik ben altijd te zwaar geweest. Als klein kind liep ik al bij een diëtist. Mijn moeder was dan ook heel strikt met eten. Er stond elke dag een gezonde maaltijd op tafel en snoep kreeg ik bijna niet. Toch kreeg ik rond mijn puberteit de diagnose obesitas. Ik was te zwaar, veel te zwaar. Ze hadden alleen geen idee hoe ze mij konden helpen.

Er was nog maar weinig bekend over de ziekte en bovendien had ik geen ongezonde levensstijl. Natuurlijk at ik weleens een koek bij de thee of een stuk taart op een verjaardag, maar repen chocola of zakken chips? Die waren aan mij niet besteed.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>