Op 7 april worden Arine Prins (53) en Peter (55) thuis in Zuid-Afrika met geweld overvallen. Haar man wordt urenlang gemarteld en bezwijkt uiteindelijk. Dochter Sterre (21) vertelt over deze recente, zeer heftige gebeurtenis.

“Mijn vader was de beste vader die een meisje zich kan wensen. Hij was lief, betrokken en enorm motiverend. Als ik geen zin had om te werken, kon hij er met zijn positiviteit voor zorgen dat ik toch met een glimlach naar mijn werk vertrok. Als ik erdoorheen zat, wist hij mij op te peppen. Of als ik een droom had, vond hij áltijd dat ik ’m moest najagen.”

Op onze hoede

“Zo kan ik me nog goed herinneren dat ik als klein meisje wilde leren vliegen. Op mijn twaalfde zat ik in een Cessna 172, een door één proppeller aangedreven vliegtuig, en vloog ik als jongste piloot mee in een airshow. We hadden misschien niet veel geld, maar mijn vader deed alles voor ons. Hij was een held. Een held die zijn leven voor ons heeft gegeven. Letterlijk.”

“Vlak voordat papa werd vermoord, had ik heel sterk het gevoel dat ons iets zou overkomen. Al weken riep ik dat we op onze hoede moesten zijn. Er werden de laatste maanden zoveel onschuldige blanke mensen vermoord, maar ook rondom ons huis hing een vreemde sfeer. Waarschijnlijk hielden ze ons al een tijdje in de gaten, want achteraf gezien herinner ik me gekke incidenten.”

Compleet in paniek

“Dat de honden ’s avonds laat ineens aansloegen. Dat de fiets van mijn broer gestolen werd. Of dat ik beneden op de bank lag en het idee had dat iemand mij bekeek. Toch had ik ondanks dat voorgevoel niet het idee dat ons zoiets gruwelijks zou overkomen. Dat bedenk je toch niet?”

Het hele verhaal van Sterre, haar moeder Arine en vriendin Monika was te lezen in de VROUW Glossy.